-:: Makluman ::-


Selamat Datang ke blog rasmi SK Serkam Darat.Sekolah Bestari Malaysia Luar Bandar.

Selamat datang ke Blog Baru SK Serkam Darat. Sekolah Bestari Luar Bandar. Blog ini diwujudkan adalah bagi memberikan informasi dan maklumat terkini untuk semua.

Selamat tahun baru 2018, semoga lebih bersemangat dalam mengharungi tahun ini dengan jayanya, amin...

Makmal ICT SK Serkam Darat sudah boleh digunakan tetapi kali ini penggunaan adalah terhad kepada kedatangan dengan guru sahaja. Murid-murid adalah dilarang masuk ke Makmal ICT tanpa guru. Untuk tempahan sila berhubung dengan juruteknik Komputer sila klik sini. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuNH6PirQTGy0reyeC4IIgity_VG1YxKHrtpNR56SLYjo4MA/viewform Harap Maklum.

Bagi murid yang berpindah dari sekolah lain sila ambil buku teks di sekolah lama, Terima Kasih.

Bersama-sama menggayakan penggunaan VLE Frog. Sebarang masalah boleh rujuk PPTM sekolah untuk bantuan lanjut.

ADUAN KEROSAKAN PERALATAN ICT SEKOLAH Untuk makluman semua Pengetua dan Guru Besar Sekolah-sekolah Daerah Jasin Sebarang permasalahan berkaitan penyelenggaraan dan kerosakan peralatan ICT di sekolah boleh dilaporkan ke KPM melalui "Support Ticketing System" (STS) di alamat berikut: http://sts.moe.edu.my/. Harap maklum. (Sumber : Unit ICT PPD Jasin)

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU & STAF, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

Kepada guru yang masih memegang Dongle sekolah & tidak menggunakan nya pada masa terdekat, anda disarankan untuk memulangkan kepada GP Bestari atau Juruteknik Komputer sekolah untuk disimpan.Harap Maklum.

Monday, 6 July 2015

PEMBACA TERBANYAK JAN-MEI 2015

Setelah dicerap, Pn Amiliah Bt Abdul kadir bersama ajk Nilam nya telah memilih beberapa orang murid SKSD untuk dinobatkan sebagai pembaca terbanyak bagi bulan Jan - Mei 2015. Mereka yang dinobatkan ialah :-

 
 
 

NUR ILYA MARDIHAH BT MOHD RAFFE
NUR INSYIRAH BT ABDUL LATIFF
NUR AUNI BATNISYA BT MOHD SHAHIN
ADHWA NAJIHAH WAFA BT MOND LATIFF
NUR ZETY AKHTAR BT AMERAN
NURUL AIMI BT ASHANI
MUHAMMAD HAFIZ BT JAITAN
SITI BASYIRAH BT RIDZWAN
NUR HADIRAH BT HANAFI
KASSANDRA BT ISMAIL
ALEA ALEENA BT IBRAHIM
NUR YASMIN IZZATI BT SHAMSUDIN
NUR SHAFIQAH BT HAIMALLAISAM
FARAH SYAMILA BT LARZ
LUQMAN NURHAKIM BT ABDUL AZIZ 
 


No comments:

Post a Comment