-:: Makluman ::-


Selamat Datang ke blog rasmi SK Serkam Darat.Sekolah Bestari Malaysia Luar Bandar.

Selamat datang ke Blog Baru SK Serkam Darat. Sekolah Bestari Luar Bandar. Blog ini diwujudkan adalah bagi memberikan informasi dan maklumat terkini untuk semua.

Selamat tahun baru 2018, semoga lebih bersemangat dalam mengharungi tahun ini dengan jayanya, amin...

Makmal ICT SK Serkam Darat sudah boleh digunakan tetapi kali ini penggunaan adalah terhad kepada kedatangan dengan guru sahaja. Murid-murid adalah dilarang masuk ke Makmal ICT tanpa guru. Untuk tempahan sila berhubung dengan juruteknik Komputer sila klik sini. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuNH6PirQTGy0reyeC4IIgity_VG1YxKHrtpNR56SLYjo4MA/viewform Harap Maklum.

Bagi murid yang berpindah dari sekolah lain sila ambil buku teks di sekolah lama, Terima Kasih.

Bersama-sama menggayakan penggunaan VLE Frog. Sebarang masalah boleh rujuk PPTM sekolah untuk bantuan lanjut.

ADUAN KEROSAKAN PERALATAN ICT SEKOLAH Untuk makluman semua Pengetua dan Guru Besar Sekolah-sekolah Daerah Jasin Sebarang permasalahan berkaitan penyelenggaraan dan kerosakan peralatan ICT di sekolah boleh dilaporkan ke KPM melalui "Support Ticketing System" (STS) di alamat berikut: http://sts.moe.edu.my/. Harap maklum. (Sumber : Unit ICT PPD Jasin)

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU & STAF, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

Kepada guru yang masih memegang Dongle sekolah & tidak menggunakan nya pada masa terdekat, anda disarankan untuk memulangkan kepada GP Bestari atau Juruteknik Komputer sekolah untuk disimpan.Harap Maklum.

Saturday, 20 June 2015

HARI TERBUKA SK SERKAM DARAT 2015

TARIKH : 19 JUN 2015
HARI : JUMAAT
SK SERKAM DARAT.

Pada 19 Jun 2015, SKSD telah mengadakan hari terbuka. Hari terbuka ini lebih kepada menerima rekod murid bagi peperiksaan Pertengahan tahun yang lepas. Selain itu, ibu bapa penjaga juga boleh mengretahui masalah anak jagaan mereka dari segi pelajaran, kelakuan dan masalah yang dihadapi oleh anak tersebut. Pertemuan dua pihak ini pastinya akan memberikan impak dua hala bagi emmperbaiki mutu kualiti pembelajaran anak tersebut.

Program tersebut yang bermula seawal 9 pagi telah memberikan ruang yang banyak kepada pihak ibubapa bagi mengetahui kelakuan anak mereka di sekolah. Selesai menerima dan menandatangani rekod, penjaga dibenarkan membawa pulang anak jagaan mereka.

Sedikit cebisan semasa program.

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

 
 


No comments:

Post a Comment