-:: Makluman ::-


Selamat Datang ke blog rasmi SK Serkam Darat.Sekolah Bestari Malaysia Luar Bandar.

Selamat datang ke Blog Baru SK Serkam Darat. Sekolah Bestari Luar Bandar. Blog ini diwujudkan adalah bagi memberikan informasi dan maklumat terkini untuk semua.

Selamat tahun baru 2018, semoga lebih bersemangat dalam mengharungi tahun ini dengan jayanya, amin...

Makmal ICT SK Serkam Darat sudah boleh digunakan tetapi kali ini penggunaan adalah terhad kepada kedatangan dengan guru sahaja. Murid-murid adalah dilarang masuk ke Makmal ICT tanpa guru. Untuk tempahan sila berhubung dengan juruteknik Komputer sila klik sini. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuNH6PirQTGy0reyeC4IIgity_VG1YxKHrtpNR56SLYjo4MA/viewform Harap Maklum.

Bagi murid yang berpindah dari sekolah lain sila ambil buku teks di sekolah lama, Terima Kasih.

Bersama-sama menggayakan penggunaan VLE Frog. Sebarang masalah boleh rujuk PPTM sekolah untuk bantuan lanjut.

ADUAN KEROSAKAN PERALATAN ICT SEKOLAH Untuk makluman semua Pengetua dan Guru Besar Sekolah-sekolah Daerah Jasin Sebarang permasalahan berkaitan penyelenggaraan dan kerosakan peralatan ICT di sekolah boleh dilaporkan ke KPM melalui "Support Ticketing System" (STS) di alamat berikut: http://sts.moe.edu.my/. Harap maklum. (Sumber : Unit ICT PPD Jasin)

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU & STAF, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

Kepada guru yang masih memegang Dongle sekolah & tidak menggunakan nya pada masa terdekat, anda disarankan untuk memulangkan kepada GP Bestari atau Juruteknik Komputer sekolah untuk disimpan.Harap Maklum.

Thursday, 18 June 2015

PROGRAM MATEMATIK SUPER 2015

TARIKH : 17 JUN 2015
HARI : RABU
TEMPAT : DEWAN HJH MAIMUNAH KHAMIS
SK SERKAM DARAT

Pada hari rabu yang lalu, Panitia Matematik dibawah program Minggu Matematik mereka telah menganjurkan Program Matematik Super. Pihak sekolah telah menjemput Profesor Abdul Halim atau lebih popular dengan panggilan Master Halim. Beliau merupakan slah seorang ketua fakulti / Unit Matmatik dari Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI).

Antara pengisian program ialah cara mengira dengan cara yang mudah dalam pelbagai operasi. Dengan cara ini, murid-murid dapat memilih cara yang bagaimanakah yang lebih mudah bagi mereka untuk digunakan dalam menyelesaikan masalah matematik.

Peserta program terdiri daripada murid tahap 2 SKSD, juga beberapa orang murid dari sekolah berdekatan. Terdapat juga buku latihan dan rujukan dijual di akhir program tersebut. sedikit Rentetana & cebisan semasa program berlansung.

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment