-:: Makluman ::-


Selamat Datang ke blog rasmi SK Serkam Darat.Sekolah Bestari Malaysia Luar Bandar.

Selamat datang ke Blog Baru SK Serkam Darat. Sekolah Bestari Luar Bandar. Blog ini diwujudkan adalah bagi memberikan informasi dan maklumat terkini untuk semua.

Selamat tahun baru 2018, semoga lebih bersemangat dalam mengharungi tahun ini dengan jayanya, amin...

Makmal ICT SK Serkam Darat sudah boleh digunakan tetapi kali ini penggunaan adalah terhad kepada kedatangan dengan guru sahaja. Murid-murid adalah dilarang masuk ke Makmal ICT tanpa guru. Untuk tempahan sila berhubung dengan juruteknik Komputer sila klik sini. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuNH6PirQTGy0reyeC4IIgity_VG1YxKHrtpNR56SLYjo4MA/viewform Harap Maklum.

Bagi murid yang berpindah dari sekolah lain sila ambil buku teks di sekolah lama, Terima Kasih.

Bersama-sama menggayakan penggunaan VLE Frog. Sebarang masalah boleh rujuk PPTM sekolah untuk bantuan lanjut.

ADUAN KEROSAKAN PERALATAN ICT SEKOLAH Untuk makluman semua Pengetua dan Guru Besar Sekolah-sekolah Daerah Jasin Sebarang permasalahan berkaitan penyelenggaraan dan kerosakan peralatan ICT di sekolah boleh dilaporkan ke KPM melalui "Support Ticketing System" (STS) di alamat berikut: http://sts.moe.edu.my/. Harap maklum. (Sumber : Unit ICT PPD Jasin)

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU & STAF, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

Kepada guru yang masih memegang Dongle sekolah & tidak menggunakan nya pada masa terdekat, anda disarankan untuk memulangkan kepada GP Bestari atau Juruteknik Komputer sekolah untuk disimpan.Harap Maklum.

Tuesday, 30 June 2015

PENUTUP MINGGU MATEMATIK 2015

TARIKH : 29 JUN 2015
HARI : ISNIN
PERASMIAN PENUTUP : TN HJ MOHD JEFFERY B HJ MOHD YUNUS
ANJURAN : PANITIA MATEMATIK, SK SERKAM DARAT

Pada Isnin yang lalu, Panitia Metamatik telah menaganjurkan majlis pentup bagi Minggu matematik yang telag berlansung lebih dari 1 minggu. terlalu banyak kekangan bagi sesebuah aktiviti dijalankan kerana bertindih dengan banyak program sekolah yang lebih berkeutamaan. Namun, itu bukan lah alaan untuk tidak meneruskan minggu matematik 2015.

Alhamdullilah setelah semua aktiviti yang di rancangkan telah dapat dilaksanakan, maka tibalah masanya untuk majlis penutupan nya pula. Majlis tersebut telah disempurnakan penutupannya oleh Tn Hj Mohd Jeffery B Hj Mohd Yunus. Majlis turut mengundang beliau bagi majlis penyampaian hadiah kepada pemenang.

Sedikit cebisan dari lensa perakam majlis pada hari tersebut.No comments:

Post a Comment