-:: Makluman ::-


Selamat Datang ke blog rasmi SK Serkam Darat.Sekolah Bestari Malaysia Luar Bandar.

Selamat datang ke Blog Baru SK Serkam Darat. Sekolah Bestari Luar Bandar. Blog ini diwujudkan adalah bagi memberikan informasi dan maklumat terkini untuk semua.

Selamat tahun baru 2018, semoga lebih bersemangat dalam mengharungi tahun ini dengan jayanya, amin...

Makmal ICT SK Serkam Darat sudah boleh digunakan tetapi kali ini penggunaan adalah terhad kepada kedatangan dengan guru sahaja. Murid-murid adalah dilarang masuk ke Makmal ICT tanpa guru. Untuk tempahan sila berhubung dengan juruteknik Komputer sila klik sini. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuNH6PirQTGy0reyeC4IIgity_VG1YxKHrtpNR56SLYjo4MA/viewform Harap Maklum.

Bagi murid yang berpindah dari sekolah lain sila ambil buku teks di sekolah lama, Terima Kasih.

Bersama-sama menggayakan penggunaan VLE Frog. Sebarang masalah boleh rujuk PPTM sekolah untuk bantuan lanjut.

ADUAN KEROSAKAN PERALATAN ICT SEKOLAH Untuk makluman semua Pengetua dan Guru Besar Sekolah-sekolah Daerah Jasin Sebarang permasalahan berkaitan penyelenggaraan dan kerosakan peralatan ICT di sekolah boleh dilaporkan ke KPM melalui "Support Ticketing System" (STS) di alamat berikut: http://sts.moe.edu.my/. Harap maklum. (Sumber : Unit ICT PPD Jasin)

PERHATIAN KEPADA SEMUA GURU & STAF, RAJIN-RAJINKANLAH DIRI ANDA UNTUK MENYEMAK PETI MASUK EMAIL ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT SEGALA INFO TERKINI SEKOLAH. HARAP MAKLUM.

Kepada guru yang masih memegang Dongle sekolah & tidak menggunakan nya pada masa terdekat, anda disarankan untuk memulangkan kepada GP Bestari atau Juruteknik Komputer sekolah untuk disimpan.Harap Maklum.

Tuesday, 16 June 2015

SKSD HOS PERTANDINGAN BERCERITA 2015

PERTANDINGAN BERCERITA PERINGKAT NEGERI MELAKA
TAHUN 2015

TARIKH : 16 JUN 2015
HARI : SELASA
PERASMIAN PENUTUP : DATUK HJ MD RASHID B  HJ HUSSIN
TUAN PENGARAH JPN MELAKA

Kali ini, Pertandingan Bercerita Peringkat Negeri Melaka telah diadakan di SK Serkam Darat. Denagn menampilkan 4 kategori iaitu bercerita tahap1 dan tahap 2, juga spontan tahap 1&2. Dengan prasarana yang ada, pihak SKSD telah bertungkus-lumus menyediakan yang terbaik baik kelancaran pertandinga tersebut.

Alhamdullilah semua berjalan seperti yang dirancangkan. Dengan adanya kerjasama dari smeua warga sekolah SK Serkam Darat, pertandingan tersebut telah berakhir dengan baik dan lancar.

Sedikit Cebisan pertandingan yang sempat terakam dilensa pengarang.

 
 
 
 
 
 


 

 
 

 


 


 
 
 


 


 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 

 

 
 
 

 
 
 
  
 

 
 
 
  
 

 
 
 
 
 

 

 
 


 
 
 
 


No comments:

Post a Comment